SANDIKLI BELEDİYESİ ÇİÇEK ÜRETİMİNE BAŞLADI

MUSTAFA AYDIN
7 Kasım 2018

SANDIKLI BELEDİYESİ ÇİÇEK ÜRETİMİNE BAŞLADI

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün direktifleri doğrultusunda kurulan Jeotermal Çiçek Serası yaklaşık 1000 m2den oluşuyor ve tam kapasite ile çalışmaya devam ediyor.

SANJET A.Ş tarafından kurulan Jeotermal çiçek serasında yılda  600.000 çiçeğin üretilmesi planlanırken hem yazlık hem de kışlık çiçekler üretilebiliyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Başkan Mustafa Çöl; “Jeotermal çiçek seramızda yazlık ve kışlık çiçek üreterek yılda 4 kere ürün alabiliyoruz. Belediye peyzaj işlemlerinde kullanılmak üzere çiçek satın alıyorduk, şimdi hem kendi çiçeğimizi kendimizi üretiyoruz hem de ihtiyaç fazlasını diğer kurum ve kuruluşlara ücreti karşılığı satışını yaparak gelir elde ediyoruz. Ben bu bağlamda emeği geçen personellerimize göstermiş oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.