• 11 Nisan 2016

SANDIKLI BELEDİYEMİZDEN DEV KÜLTÜR HİZMETİ

Sandıklı Belediye Başkanımız Mustafa ÇÖL’ün teşvikleri ile “Sandıklı Kültürü” adlı yaklaşık 800 sayfadan oluşan eser, Dr. Muharrem BAYAR tarafından hazırlanarak Başkan Mustafa ÇÖL’e takdim edildi.

“Sandıklı Kültürü” adlı eser Sandıklı ve tarihini kapsamlı olarak inceleyen, geçmişe ışık tutan, Sandıklı, kültür, sanat, yaşam, politika, spor, sosyal ve bunun gibi birçok konunun kapsamlıca incelendiği, Sandıklımızın köylerini de inceleyen katagorisinin ilk ve tek kitabı olma özelliği taşıyor.  Kitap için çok fazla metaryal incelendiğini ve çok fazla mekan gezildiğini hatırlatan Dr. Muharrem BAYAR: “Bu kültür hizmetini hazırlamamızda bizleri teşvik eden başta Belediye Başkanımız Sayın Mustafa ÇÖL’e, bu kitabın hazırlanmasında mesai arkadaşlarım bu kitap için emek veren, Osman SEYMAN hocamıza, Araştırmacı yazar ve şair Ali Osman KARAKUŞ’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Mustafa ÇÖL “Sandıklı Kültürü” adlı eserin takdiminde yapmış olduğu açıklamada; “Altın Şehir Sandıklımızın, kültür arşivine dev bir eser daha eklemenin gurur ve mutluluğunu duymaktayım. Bu kitap Sandıklımız adına çok şeyler anlatmakta, bizler bunu yeni nesillere miras olarak bırakmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Bu bağlamda bu kitap için emek harcayan başta Dr. Muharrem BAYAR, Osman SEYMAN ve Ali Osman KARAKUŞ’a, arka planda çaba gösteren ismini sayamadığımız pek çok kişi var ben bu arkadaşlara şahsım ve Sandıklı Belediyesi olarak teşekkür etmek istiyorum. “dedi.